January 4, 2014

Автор: Стефана Петрова
mouse-pointer
Имате идея за собствен уебсайт – това е чудесно! Ето и няколко съвета, които вярвам ще са полезни, ако сте млад уеб стартъп предприемач:
 

  1. WordPress темплейт е добра платформа, когато говорим за блог или малък информационен сайт, но ако наистина искате да започнете нещо професионално е нужно да се обърнете към помощ от програмист. Трябва ви клиентски ориентиран уебсайт – това е първата голяма крачка.
  2. Дори и сайтът с най-добрия дизайн не би струвал нищо, ако нямате sales path (Оpen Rate > Click Through Rate > Time on Page > Call to Action > Conversions), която клиентите ви да следват. Добре е да обвържете сайта си със статистика, която да следите. Най-добрия инструмент за мен е Google Analytics.
  3. Социалните медии ви помагат да се срещнете с потенциални клиенти, които са навсякъде из интернет. Facebook не е клюкарник, а маркетингов инстумент, но не се ограничавайте само до него. Twitter, Tumblr, Linkedin, Instagram, Vine, YouTube, Pinterest, Google Plus акаунти като това е само минимум. Ъпдейтвайте вашите профили, ангажирайте феновете и последователите си с различна информация.
  4. Инвестирайте в сигурността, това е от изключителна важност, тъй като именно към малки стартъпи се насочват повече хакери, заради тяхната уязвимост.
  5. Разпределете стратегията си във времето и следвайте сроковете, които сте си поставили.
  6. Разпространявайте идеята – свържете с информационни сайтове, блогъри, с всеки, които би имал интерес от вашия продукт или услуга. Тук мога да добавя: Word of mouth won’t take over unless you get the ball rolling.
  7. Добавете собствен блог – маркетинг на съдържанието е нещо, от което всеки бизнес има нужда!

И накрая, ако някой иска да купи компанията ви, ще откажете, нали? Или не? Вашата цел е да създадете стартъп и да го продадете възможно най-бързо за печалба, или да се създаде бизнес, който може да расте в течение на живота си?

Ако знаете още добри практики в тази сфера – споделете ги с нас в коментарите по-долу. Благодаря!
 
~~~~~
Източник:http://www.youngupstarts.com/2013/12/23/7-must-haves-for-web-startups/

 

2 comments

  1. Ross Ivanov
  2. Start It Smart

Trackback e pingback

No trackback or pingback available for this article

Leave a Reply