Владимир Василев: “Нека бъдем необикновени и нека създаваме красиви неща”

Тази събота на 22.11.2014г. се насладихме на презентация и workshop в любимата ни Бетахаус между 17 и 19ч. Лекторът беше Владимир Василев, създател на SmartiGraphs и Jobio. Тъй като Влади е студент, безпроблемно успя да завладее голямата публика на нашите Junior събития, пълна с ученици, студенти, но и хора на всякаква възраст. Junior - Vladi Vasilev (16) Чаровният политолог и предприемач ни разказа за своите летни приключения в Америка, където тайната на хората за успех е това да вярват в себе си и своите идеи. Той окуражава и съветва хората тук да мислим повече като тях, вместо винаги да намираме оправдания или да позволяваме на другите да ни спират, обяснявайки ни защо нещо няма да се получи.

„Нека спрем с “обикновените” неща и хора. Нека бъдем необикновени и нека създаваме красиви неща” насърчи публиката Владимир. Идеята за борбата с обикновеното се състои в това да започнем да създаваме необикновени неща. Трябва да забравим за обикновените бисквити и „обикновените” хора. Един от най-важните уроци, с които се надяваме всеки да си е тръгнал от събитието е това да правим само неща, които ние самите оценяваме и бихме използвали. Философията се крие в това да вдигнем нивото и да има с какво да се гордеем истински.

Junior - Vladi Vasilev (6)След лекцията, на публиката бе зададена задачата всеки да опита сам да направи своя инфографика, която разказва неговата история, служи като CV или представя някаква бизнес идея. Из залата хората намериха цветни материали, примерни инфографики и бели листа, чакащи да се превърнат в нечие творение. Нашият лектор и младите организаторки обикаляха като фасилитатори да помагат и да се запознават в рамките на 30-40 минути.  Когато времето приключи, имаше желаещи да презентират и на всеки човек или отбор бяха дадени по 2 минути. За нас беше истинско удоволствие да видим ентусиазма и креативността на доброволците.

Ако искаш да ни предложиш лектор или тема за следващото Junior събитие, да се запознаеш с нас или да станеш част от екипа, не се колебай, а просто пиши в коментар!

 

Снимки и презентация от събитието:

Junior - Vladi Vasilev (39)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *