Нишката е вдъхновението

На 26-и ноември във Vivacom Art Hall гост-лекторът и финансов директор на FinAnalytica – Тодор Йотов – представи една реална, успешна и вдъхновяваща история като част от поредицата SIStory (Successful Inspirational Story).

Съоснователят на компанията – лидер на пазара на технологични решения за управление на риска и оптимизация на портфейли от финансови активи – разкри пред нас сюжета на една идея, зародила се още в периода на неговото студентство.

Тодор е магистър по Финансов инженеринг, притежава степени по Бизнес Администрация и Изпълнителски изкуства, но освен образованието той определи и други много важни аспекти за постигането и реализирането на една мечта.

sistory-todor-yotov-pic1

За един истински предприемач, който вярва в идеята и нейното постигане няма думи като „неподходящ”, той трябва да е готов дори да бъде неразбран. Грешките по пътя са нещо, от което може само да се черпи опит, а не да бъдат причина за търсене на провал. „Във FinAnalytica сме правили всички възможни грешки, които един предприемач може да направи.

Зад всяка успешна идея стои екип от вдъхновени хора, които не могат да си позволят да повярват на ограниченията. „Загледахме се в една определена идея и не спряхме да я гледаме.” – сподели лекторът. Думите му бяха подкрепени с това, че идеите са важни, но не сами по себе си, ако те не отразяват характера и отпечатъка на душата.

Като упорни точки за една успешна вдъхновяваща история Тодор Йотов определи на първо място – честността, последвана от създадената стойност и от мотивацията да виждаш много повече от това, което си видял вчера. „Нишката е вдъхновението. Никой не се интересува от фактите.” – сподели той за нас.

Най-големият риск за един екип, който стои зад дадена идея, е да се отклони от стойността заради незначителни обстоятелства и да потъне в море от маловажни неща. Извинението е друг враг на предприемача и би превърналo всяка идея в част от статистиката или в разликата между нещата, които се правят “принципно”, но “реално” да не се правят.

sistory-todor-yotov-pic2

Вяра, фокус и действие – това са важните съставки на формулата на успеха. Вярата е мисълта за мисълта като истински мотив за решението, а тесният фокус е предпоставка един нов бизнес да бъде най-добрия на пазара.

Качество, цена или удобство – съветът на лектора е да се концентрираме върху това, в което сме най-добри и да поддържаме другото в нормални граници. Или фокус върху малко неща като останалите могат да се аутсорсват.

Парите не трябва да бъдат нещо, в което да се фокусираме от първостепенно значение. Оригиналност вместо пари, тъй катo те сами по себе си са временно решение.

Успешният предприемач трябва да може да говори с и на пазара като за тази цел трябва да е опознал себе си, да знае, че не знае всичко и трето – да не се взима много насериозно. Следвайки тези принципи с желание и страст, това ще го държи в посока, в която има смисъл.

И въпреки многото предизвикателства по пътя на малката компания към голяма, в предприемаческия живот никога не знаеш къде е тавана и това може би е една от най-хубавите сентенции, тъй като таванът е предизвикателството да предефинираш „успеха” отново и отново.

Снимки:

 

 

Видео:

 

 

 

5 replies on “Нишката е вдъхновението

 • Sexpt

  Intimate relationships and dating in search sex. Date services. Accompanying you in Kiev radiant girls cash exchange for sex. Claim b pick up our cortege phone and pick yourself a prostitute.

  Reply
 • IdediaPaidge

  The cleansing company carries out cleaning of rooms of numerous dimensions as well as arrangements.

  The company’s experts offer cleaning with the aid of modern technologies, have special equipment, and likewise have accredited detergents in their toolbox. In addition to the above advantages, white wines offer: favorable prices; cleansing in a short time; excellent quality results; greater than 100 positive testimonials. Cleaning up workplaces will certainly assist keep your workplace in order for the most efficient work. Any kind of company is exceptionally vital atmosphere in the team. Cleaning services that can be gotten cheaply currently can help to arrange it and provide a comfy room for labor.

  If essential, we leave cleaning up the kitchen 2-3 hours after placing the order. You obtain cleansing asap.

  We provide specialist maid service company for personal customers. Using European tools and licensed devices, we accomplish optimal results as well as give cleaning quickly.

  We provide price cuts for those who utilize the solution for the very first time, in addition to desirable regards to teamwork for regular customers.

  Our pleasant team uses you to obtain familiarized with beneficial regards to teamwork for company clients. We sensibly approach our activities, tidy utilizing professional cleaning items and customized devices. Our staff members are educated, have medical books and are familiar with the nuances of getting rid of facility and hard-to-remove dirt from surface areas.

  We offer high-grade cleaning for huge business and little companies of different directions, with a discount of up to 25%.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *