Ребрандиране на Start It Smart

На ексклузивното ни събитие 3Challenge – Grow (Сезон 4), което се проведе на 21 септември (събота), ние обявихме своя ребрандинг.

Гордеем се с новата клубна визия и сме много ентусиазирани да споделим с вас причините, поради които преминахме към нея, това, което искаме тя да говори за Start It Smart и чудесния човек, който я направи реалност.

Start-It-Smart-new-logo

Причини за ребрандинга

Новият дизайн на клуба показва нашето ново начало – започваме нови проекти, структурираме организацията си по нов начин и се подготвяме за по-вълнуващо бъдеще. Целта беше и черния цвят – основна част от предишното ни лого, да се замени с друг по-свеж такъв, защото предприемачеството като цяло е свежо, както и екипът на Start It Smart, съставен от енергични и живи млади хора.

Символиката

Всичко започва от Play – бутона, който от една страна символизира началото, старта (Start-a), а също така в превод означава „игра“ – точно каквото е и до голяма степен създаването на един бизнес.

Използваната “grid” система е един от основните подходи на дизайнерите по света в днешно време. Основните използвани цветове са синьото и зеленото – синьо-лилавото като бизнеса и неговата сериозност и ярко зеленото – едно приятно „намигване“ и „заигравка“. В комбинация двете създават идеалния баланс между бизнеса и играта в него.”, споделя дизайнерът и нов член на Start It Smart – Филип Бояджиев.

Бранд идентичността използва като изразно средство освен цветовото представяне, така и текстура, която съдържа в себе си екологичност, доближава до природата, до нейната естественост и непринуденост.

Съдържанието на новия дизайн

Главните променени елементи са нашето лого и цветовият подбор. На снимката долу можете да видите начина, по който се предвижда да изглежда оформлението на клубните материали на Start It Smart.
Новият дизайн влиза в сила от днес, с промяна на официалния уебсайт на клуба, профилите на Start It Smart в социалните мрежи и комуникация относно ребрандинга с партньорските организации.

Дизайнерът

Филип е бакалавър по рекламен дизайн. Четири години заема длъжността председател на студентски съвет на Националната Художествена академия. Има богат опит в организирането на културни събития. В момента е част от организацията на четирите най-големи културни фестивала в България – Sofia Design Week, Sofia Dance Week, Sofia Architecture Week, Sofia Contemporary.

Гостите, които бяха поканени на 3Challenge Grow (Сезон 4), имаха възможност да видят първата презентация на дизайнера, относно новия брандинг на клуба. Реакцията на публиката ни мотивира, a вечерта беше изпълнена със забава и разговори.

Един от запомнящите се коментари беше на член от нашето жури – Крум Хаджигеоргиев, CEO на Melon, който с две думи описа ролята на новия дизайн за развитието на клуба – “Major improvement”, каза Крум.

branding-materials

И така, действаме! Силно се надяваме да сме повлияли позитивнона голяма част от вас до този момент. Твърдо решени сме да продължим тази практика и да умножим резултатите по три!

А от вас имаме нужда да ни подкрепяте, като ни давате обратна връзка за нещата, които правим. В този ред на мисли, ще се радваме, ако споделите с нас в коментарите какво мислите за новия брандинг на Start It Smart.

6 replies on “Ребрандиране на Start It Smart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *