Планирай кариерата си в България

За втора поредна година b2b Media организира Форум „Планирай кариерата си в България», като този път събитието ще се проведе в партньорство с Международното изложение «Образование без граници».

Форумът ще е на 20.10.2012 г. в НДК и се очаква около 2 500 студенти и ученици да го посетят.

Дискусията ще е насочена към реализацията на студентите след завършване на висшето им образование и към качеството и адекватността на обучението в българските висши учебни заведения. Във форума участват мениджъри на водещи компании, които споделят своя опит и възможностите, които техните компании предоставят за стажове и наемане на млади специалисти. Тази година ще бъде в по-широк формат с възможност за включване и на ученици, които ще посетят изложението.

Целта е да се формира у младите участници представа за реалните очаквания на работодателите, средата и личностите, които взимат решения в тези компании. Както и да се скъси дистанцията – „бизнес-студенти”, дори „бизнес-ученици” като се предостави платформа за комуникация на идеи, въпроси, диалог.

Освен технологичните компании, търсещи ИТ-специалисти, ще бъдат поканени и фирми в сферата на услугите (финансово-брокерски компании, правни кантори, застрахователи), търговия и реално производство, банки.

Допълнителни възможности за кариерно развитие по време на форума ще бъдат представени и от държавната администрация чрез експертите на Агенцията по заетостта.

Форум „Планирай кариерата си в България” ще се реализира в един ден – 20 октомври 2012 г. Програмата до обяд ще е посветена на презентациите и дискусиите с гост-лектори.

Следобед ще е срещата на студентите с работодателите на специализираните щандове. Предвежда се участитето на около 6-10 гост-лектора, като на всеки ще се даде възможност за презентация в рамките на 5-10 минути и отделно време за свободна дисуксия и въпроси.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *