Какво се случи на етап Seed от предприемаческия турнир 3Challenge?

Ето, че и вторият кръг (Seed) на предприемаческият ни турнир 3Challenge премина. Победителите в този етап са: ИВТА ТЕХ, Lan.bg и MeisterPlus.

Отборите продължават напред и се борят за победа във финалния етап от състезанието – Grow. В този кръг 3-те отбора се състезават за спечелване на турнира 3Challenge. Тук се отчита основно развитието на проектите на ниво готов продукт, сключени партньорства, събрани инвестиции и клиенти.

Разгледайте снимки от събитието

На етап Seed в състезанието бяха общо 14 отбора. Девет от тях участват от началото на турнира – кръг Idea. Пет от тези девет отпаднаха по време на шестте месеца по собствено желание. На мястото на  петте отпаднали, екипът на Start It Smart даде възможност на нови пет идеи да се включат в състезанието. И така крайният брой участници, които презентираха на Seed беше девет.

През първия – затворен за външни посетители ден, презентациите на отборите бяха изслушани от вътрешни ментори. Дадоха се наистина добри насоки и препоръки на участниците, относно представянето на техните идеи. Менторите обясниха до най-малката подробност, кое се нуждае от коригиране и какво трябва да се добави. Отборите реагираха достатъчно бързо и адекватно и още същия ден вдигнаха нивото на своите презентации и изчистиха неточностите.

През втория ден бяха презентациите на участниците пред журито (състава, на което можете да видите ТУК). Освен участниците и членовете на Start It Smart, присъстваха и още 60 човека, които подкрепяха и насърчаваха отборите. Съвсем нормално беше, че презентаторите бяха притеснени. Презентациите започнаха нормално. Екипите представиха напредъка, който са направили през изминалите 6 месеца на ниво екип и бизнес модел. Интересно беше, че някои от отборите вече имаха готов продукт, реализирани продажби и печалба от стартъпа си. След като всички участници показаха прогреса си, дойде време на журито да реши, кои три отбора трябва да продължат. След дълго съвещание, оценяващите дадоха резултатите на вицепрезидента на клуба Полина Атанасова и тя съобщи отборите, които печелят етап Seed и продължават към Grow. Както споменах в началото победителите са: ИВТА ТЕХ, Lan.bg и MeisterPlus

ИВТА ТЕХ – проект за диагностика на автомобили;

Lan.bg – платформа за разрабоктка на онлайн игри;

MeisterPlus  – сайт, който свърза майстори и хора нуждаещи се от ремонт.

 

Желаем успех на трите отбора и нека най-добрият спечели!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *