“SISiety с 4tripsters” през очите на един път-приемач

Автор: Стефана Петрова
~~~~~

Първото за тази есен предприемаческо нетуъркинг събитие SISiety се проведе на 29 октомври (вторник) в betahaus | sofia. Този път то беше вдъхновено от 4tripsters – платформа за пътувания, свързваща пътешественици с местни авантюристи, превръщайки пътуването в незабравимо приключение. Събитието беше пълно с изненади като неизменна част както от всяко пътешествие, така и от предприемачеството.

Всеки от посетителите имаше възможност да изтегли листче при регистрацията, което съдържаше свръхестествено умение като например – страстен любител гъбар, шампион по хвърляне на диск, специалист озеленител, гълтач на огньове, професионален летец, “Беър Грилс” и други. Участниците ги използваха по максимално креативен начин по пътя за изграждането на бизнес от общото хоби, което ги беше събрало на една и съща маса.

sisiety-4tripsters-pic1

Extreme sports, outdoor, arts&culture и nightlife&events бяха четирите предложени от страна на 4tripsters области за стартиране на приключенски бизнес. Всички екипи разполагаха с ограничен бюджет, един трабант и цел-дестинация в различна страна от Балканския полуостров.

Накрая, в рамките на 3 минути избран член от всеки екип представи плана и скицата на своя иновативен проект. Журито (съставено от членове на Start It Smart) бе представено пред изключително труден избор. Сред критериите за избор на победител бяха: иновативност и пазарен потенциал на решението, ефективност на изпълнението, екипна работа (използване на уникални умения).

sisiety-4tripsters-pic2

Сред идеите в различните категории имаше нов екстремен спорт пейнтбол с прасета, outdoor проект за лагер на деца от Скандинавия в Халкидики с workshops по плетене на знамена и разпознаване на гъби в гората. И ако се чудите дали да не тръгнете на север, най-вероятно скоро ще излезе на пазара новият гид: „Как да оцелеем с разбито трабантче в Румъния?”.

Победителите от категория Arts&Culture представиха идеята си за нов естествен и легален наркотик от козината на македонска дива котка или нещо такова, който ще се разпространява под формата на червила и хранителни добавки. Може би никога няма да разберем точната формулата от тях, подобно на Кока Кола.

sisiety-4tripsters-pic3

За мен най-ожесточена бе конкуренцията в Nightlife&Events, може би защото бях част от един от отборите в нея. Победителите бяха планували да създадат #TrabantAcademy с уроци по ориентиране по звездите, грънчарство, Google Adwords и какво ли не, който вечер се преобразява в най-якото парти място. Другите претенденти проектираха хостел в Албания, който да се превърне в топ дестинация за любителите на пул партита, като бяха изпипали всяка стъпка по пътя до постигането на тази цел.

sisiety-4tripsters-pic4

За няколко часа Балканите се превърнаха в най-атрактивното място за бизнес в света. И макар събитието да приключи късно вечерта, предприемачът в мен, а надявам се и у други остана буден. Несъмнено събитието ще е повод за начало на много бизнес приключения.

Още снимки от събитието:


sisiety-4tripsters-pic5
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *