София Тех Парк е сърцето на стартъп екосистемата в България

24 юли 2014 година. Първата копка на така чакания научно-технологичен парк в България вече е факт. Екипът на Start It Smart и медии от цялата страна подкрепиха президента Росен Плевнелиев, кмета на София Йорданка Фандъкова и изпълнителния директор на „София Тех Парк” Елица Панайотова по време на откриването на изграждането на така чакания технологичен център.

Приливът на положителни емоции и направените стъпки към реализиране на целите бяха неизменен спътник на всички присъстващи. Надеждите и усмивките бях там на терена. Теренът, който през 2015г. трябва да има и първите си построени звена.

„София Тех Парк е сърцето на стартъп екосистемата в България”, сподели президентът Росен Плевнелиев.

„Безрезервно подкрепям този проект и съм радостен, че всички ние сме съпричастни към неговото развитие.”, продължи с речта си лидерът на България.

Първата копка на първата сграда, в която ще се намират лабораториите бе наравена от председателя на Българската академия на науките академик Стефан Воденичаров, кмета на София Йорданка Фандъкова, ректора на Софийския университет “Св. Климент Охридски” проф. Иван Илчев и директора на “София Тех Парк” Елица Панайотова.

Ние, от екипът на Start It Smart сме горди, че сме сред партньорите на „София Тех Парк”. Сигурни сме и знаем, че това е една необходима крачка за развитието както на страната ни, така и на младите таланти в нея.

Пожелаваме успех на Елица Панайотова и наслука на целия екип, който ще се включи в изграждането на технологичния център.

Снимки:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *