Споделено пътуване: Човекът е човек тогава, когато е на път!

На 18.03.2014 в betahaus | sofia за пореден, но за първи път тази година се проведе нетуъркинг събитието SISiety под надслов “Мисли глобално – действай локално”.

Гостите споделиха предприемаческия си дух с ComboRides.com – сайт, който ни дава шанса да се запознаем с нови хора, да пътуваме до различни дестинации и разбира се да пестим гориво и опазваме природата.

Платформата бързо набира скорост и по примера на други чуждестранни държави, хората в България започват свободно да споделят пътуването си с непознати пътешественици.

Споделено, предприемачество и пътуване – това бяха трите ключови думи, а гостите на събитието бяха изправени пред нелеката задача да избират между няколко категории:

  • регулярни
  • междуградски
  • спонтанни
  • събития/спорт

Обстановката бе предразполагаща и от представяне един на друг, новосформираните екипи започнаха усърдно да преразпределят работата си.

shared-travel-pic1

За отрицателно време и на първо четене 8-те екипа, разпределени в 4 категории дадоха отговор на въпросите: как да решат проблема, кои са основните им конкуренти, как ще финансират проекта, коя е таргет групата им и загатнаха за поне за една успешна маркетингова стратегия. А представяте ли си какво би се случило, ако разполагаха с повече от една вечер?

shared-travel-pic2

След презентациите освен удовлетворението от свършената работа и приятните емоции имаше и сладки награди.

В края на събитието се заформи и неформален нетуркинг – обмениха се контакти, завъртяха се още идеи, а ние ще се радваме, ако сме успели запалим искрите на предприемаческия ви дух и разбира се, желанието за споделено пътувaне.

И както е казал поетът Пеньо Пенев: “Човекът е човек тогава, когато е на път!”

Снимки от събитието:

 


shared-travel-pic3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *