SIStory | Veliko Tarnovo – “Има място за иновации и в нашия град”

С провеждане на първото събитие от поредицата SIStory на тема „От идея до бизнес”, екипът на Start It Smart | Veliko Tarnovo, заедно с гост-лектора на събитието – Петър Шарков, поставиха темата за развитието на предприемачеството в България.
Старата столица е известна със своята романтика и традиционна атмосфера, но рядко е свързвана със силно развита бизнес среда или като център на иновации. Най-често бизнесът в града е в сферата на ресторантиорството и хотелиерството. Но ние от Start It Smart | Veliko Tarnovo вярваме, че това може да се промени. Има място за иновации и в нашия град.

DSC_3722 DSC_3639

Това силно си пролича и от силния ентусиазъм и сериозното присъствие на млади хора по време на нашето събитие. То беше уникално по рода си за града, като за пръв път публично се заговори за иновативното предприемачество. Владо от екипа на Start It Smart | Veliko Tarnovo започна събитието с кратко въведение на темата и предразположи публиката да сподели своите възгледи, което създаде диалог между презентаторите и аудиторията.

След него основният гост на събитието, президентът DSC_3710
и съосновател на Start It Smart, Петър Шарков, представи своята вдъхновяваща история пред аудиторията и разказа за създаването, визията, целите и дейността на организацията. По време на мероприятието бяха обсъдени още въпроси, касаещи бизнес средата в страната, предизвикателства пред младите предприемачи в самото начало, пътят, който трябва да изминат от своята идея до превръщането и в бизнес и най-вече как Start It Smart им помага за това.

 

Григор Караиванов и Владимир Василев, съответно президент и вицепрезидент на локалния клуб за град Велико Търново ангажираха вниманието на гостите с придобития опит от собственото си развитие и представиха раждането на идеята за стартиране на организацията в родния им град. Екипът представи целите и задачите, които са си поставили за следващата година, както и потенциалните възможности за развиване на предприемаческата екосистема в град Велико Търново.

DSC_3650DSC_3668
След края на събитието много от хората останаха, за да споделят идеи или мнение по темата. Не малко от тях изразиха желание още в този момента да се включат към организацията и да развиват предприемачеството в града. Разговорите и бъдещите планове продължиха на по чаша вино и кетъринг осигурен от партньорите ни от Cool travel.

Близо 100 човека, 3 часа дискусии и презентации и множество интересни идеи, това можем да обобщим в няколко цифри за първото събитие на Start It Smart | Veliko Tarnovo. Едно страхотно начало, което обаче е просто добър старт на една незабравима година за организацията и Велико Търново. От последната усмивка и споделена интересна идея на 5ти започна и планирането на следващото събитие, което ще се проведе през Март.

Очакват ни много вълнуващи истории и силни емоции със следващите вдъхновяващи събития в Старата столица.

Разгледай всички снимки от събитието.
Презентация от събитието:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *