Start It Smart | Burgas: Интервю

Благодарение на проекта ни Start It Smart | Social Franchise, семейството ни се разрастна с още един локален смарт клуб – Бургас. Оценяваме амбициозния, млад и талантлив екип за желанието да подпомогнат развитието на предприемаческата екосистема в най-големият град в Югоизточна България и за да ги опознаете по-добре, ви представяме отговорите от интервюто им:

Разкажете малко повече за мотивацията ви и причините да основете Start It Smart във вашия град:

Винаги сме се движили в среди от хора със множество свежи идеи за това от какво има нужда град Бургас. Били сме и ще бъдем активни участници в неговото развитие.
С основаването на клуба, усилията ни се насочиха в това да разберем от какво точно се нуждаят младите хора в Бургас – а именно място, където ще бъдат вдъхновени и стимулирани да реализират своите бизнес идеи. Една среда, в която ще има достатъчно лекции, семинари и работилници, които ще подпомогнат не само тяхното развитие, но и ще им дадат необходимата увереност. Това неизменно би допринесло и до развитието на нашия прекрасен град. Тези млади хора, които със своите знания, иновации и мотивация биха превърнали града в една просперираща стартъп екосистема.

Представете накратко тримата основатели:

Надя – Вечно мислещ и търсещ човек с обща култура, която ще ви отвее. Работи в старт-ъп, в дигиталната индустрия, който развива с колеги от университета. Успешно мотивира всички около себе си и добавя стойност с всеки свой съвет.

Иван – е от хората, които всеки ден се събуждат с нова идея за бизнес. Интересите му са безброй – социално предприемачество, култура и изкуство, кулинария! Един от основателите на креативната къща Blue Birds, който ви кара да облизвате пръстите докато гледате вкусните фотографии.

Симона – е човекът, който прави най-разнопосочни проекти – от привидно рутинна дизайнерска работа в ежедневието скача в дълбокото с проекти за съвременните тенденции за устойчива и енерго-ефективна архитектура. Слуша внимателно, но и може да генерира идеи на квадрат за отрицателно време.

Представете накратко вашите членове (ако има други такива)

Миша – психолог, блогър, кулинар-експериментатор, автор на кулинарни книги – съчетани в уникална личност с предприемачески дух и логично мислене. Създава своя блог Good Natured Good, който е един от най-посещаваните в сферата на здравословната и устойчива кулинария. Един от основателите на креативната къща Blue Birds и автор на вкусните фотографии, които го правят толкова специален.

Десислава – архитект и дизайнер, вечно заобиколен с купища книги и списания. Интересува се от иновации в образованието и културата, био земеделие и здравословен начин на живот.

Какви са плановете ви за развитие на организацията във вашия град? Какво искате да се случи с нея? Как си представяте бъдещето?  Какво да очакваме през 2015та година във вашия град?

За тази година си поставяме още по-високи цели като организиране на обучения и Start-Up Weekend. Ще наблегнем на нетуъркинг формата SISiety, за да опознаем повече социалната среда в Бургас и естествено няма да спрем да разкаваме успешни истории, така че очаквайте още от формата SIStory.

Кажете как хората, които искат да се включват в организацията да ви открият?  Какви хора търсите?

Ние сме хора на действието и сме постоянно в движение. Най-приятна среща с нас може да имате на някое от нашите събития и на импровизираните разговори в някое заведение след всяко от тях. За всякакви въпроси търсете ни на info@burgas.startitsmart.com. Търсим активни, проактивни, хиперактивни хора с нестихващ интерес към предприемачестовото!

Споделете вашето мото/споделете нещо вдъхновяващо като мисъл или цел/кажете нещо на читателите ни:

Вдъхновяващи мисли има много, но действията са това което ни е нужно за да направим мечтите си реалност, за да осъществим плановете си за успешна реализация. Пътят до успеха е различен за всеки от нас, но на всеки помагат твърдата устойчивост пред промените и предизвикателствата, постоянството в преследването на целите, умението да се учиш от критики, убеждението че усилията и последователността са в основата на успеха, схващането, че нещата зависят от теб, и промяната към по-добро е възможна и постижима, стига да работиш за нея.

Start It Smart | Burgas: Интервю

Научете повече за новите лица на Start IT Smart на www.startitsmart.com/about/team/team-burgas/
За да следите дейността им – харесайте фейсбук страницата: www.facebook.com/burgas.startitsmart
LinkedIn профил: www.linkedin.com/company/start-it-smart-burgas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *