Start It Smart | Veliko Tarnovo: Интервю

Благодарение на проекта ни Start It Smart | Social Franchise, семейството ни се разрастна с още един локален смарт клуб – Велико Търново. Оценяваме амбициозния, млад и талантлив екип за желанието да подпомогнат развитието на предприемаческата екосистема в старопрестолната столица и за да ги опознаете по-добре, ви представяме отговорите от интервюто им:

Разкажете малко повече за мотивацията ви и причините да основете Start It Smart във вашия град:

Основната мотивация да създадем локален клуб, е че искаме да виждаме млади хора с идеи, които са готови и мотивирани да се впуснат в света на иновативното предприемачество. В града има много малко активни организации и е идеалното място да започне да се развива Start It Smart, да се изгради и развие предприемаческата култура и да се предоставят възможности както за личностно, така и за професионално развитие. Допълнителна мотивация е огромната численост на студентите и учениците в област Велико Търново (около 18,000 души), млади хора със свежи идеи, които просто нямат достатъчно тренировки, комуникация по между си и подкрепа, за да мислят относно предприемачество или развитие на бизнес.

Представете накратко тримата основатели:

И тримата сме израстнали във Велико Търново и имаме общата цел да направим града по-добър за младите хора, с възможности за развитие, професионална реализация, личностно усъвършенстване предпочитан за живот. Владо е иноватор, предприемач, който не спира да променя света и да помага на хората с всичко, което прави. Завръщане във Велико Търново и успешен собствен бизнес са приоритети. Сашо изкарва студентството си извън България, обикаляйки в цяла Европа. Има желание да се развива в сферата на маркетинга и предприемачеството, като опита в много НПО-та, стартъпи и международни компании, ще бъде приложен и в родния му град.
Григор е активен доброволец, с опит в много организации и клубове. Фриилансър с интереси в областа на брандинг, ПР-а, дизайн и предприемачество. Живее здравословно и иска да бъде част от промяната в България, като създава възможности за личностно и професионално развитие в любимия си град.

Какви са плановете ви за развитие на организацията във вашия град? Какво искате да се случи с нея? Как си представяте бъдещето?  Какво да очакваме през 2015та година във вашия град?

Предприемачество – актуална тема в целия свят, за съжаление непозната в по-малките градове в страната ни. Искаме да създадем среда и възможност на хората, да бъдат предприемачи и да останат да живеят и да се развиват в България и по-конкретно във ВТ. Постепенна промяна в начина на мислене сред учениците и студентите; да бъдат проактивни, да споделят и реализират своите идеи. През 2015 ще организираме първите събития свързани с предприемачество, като целта ни е да създадем една стабилна база, аудитория, която да се възползва от всички възможности, да има интерес и чрез нея, постепенно да обхавем и популяризираме темата сред локалното общество.

Кажете как хората, които искат да се включват в организацията да ви открият?  Какви хора търсите?

Който има желание да стане част може да се свърже с някой от нас по имейл, телефон или социалните мрежи, след което ще си насрочим среща за събеседване за желанието на човека да се развива, да поема отговорности и да стане част от Start It Smart | VT. Търсим хора, които са проактивни, имат интерес в областта на предприемачеството, които живеят във Велико Търново или искат да се върнат тук и да се развиват и да помагат за развитието на другите.

Споделете вашето мото/споделете нещо вдъхновяващо като мисъл или цел/кажете нещо на читателите ни:

Октрий своята страст, намери хората, които я споделят и заедно тръгнете по пътя към успеха и положителната промяна.

Start It Smart | Veliko Tarnovo: Интервю

Научете повече за новите лица на Start IT Smart на www.startitsmart.com/about/team/team-veliko-tarnovo/
За да следите дейността им – харесайте фейсбук страницата: www.facebook.com/velikotarnovo.startitsmart
LinkedIn профил: www.linkedin.com/company/start-it-smart-veliko-tarnovo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *