Culture Tasting: Turkey – “Пътят на Изток”

Римският път Via Militaris (Via Diagonalis) векове наред е свързвал Западна Европа и европейската цивилизация с Ориента. И до ден днешен той се явява важна част от междукултурния обмен на Стария континент с Близкия Изток, а София винаги е била в центъра на този обмен на култура, традиции, обичаи и нрави. Днес България е част от европейската цивилизация, но само до преди 136 г. българите са били част от една друга цивилизация, олицетворявана от Османската империя. Вековете принадлежност към Османската империя са оставили отпечатък върху много аспекти на българския бит, но най-ясно осезаеми те са в кухнята. И все пак турската кухня крие много приятни изненади дори и за нас – българите.

Днес не е необходимо да преминаваме по целия път Via Militaris, за да се насладим на турските гозби. Необходимо е да изминем едва няколко километра и да се отпуснем в приятна атмосфера с вкусна храна, където да обменим интересни познания относно културата, традициите, обичаите и, разбира се, предприемачеството на Турция.


Culture Tasting: Turkey

От Start It Smart | Club имаме удоволствието да ви поканим на събитието „Culture Tasting: Turkey – Пътят на Изток“, което ще се проведе на 25 януари 2014 г. от 18:00 ч., като мястото ще оставим изненада. Форматът на събитието предвижда всеки един от присъстващите да се запознае с някоя от дадените теми – история; култура и религия; география; икономика и предприемачество, като после сподели наученото в неангажираща атмосфера, похапвайки вкусна типична турска кухня. Цената за участие в Culture Tasting е 30 лв, като това включва освен уникално преживяване, така и храна и напитки. След ресторанта предвиждаме да отидем в някой клуб/бар, както се полага за събота, където да завършим вечерта подобаващо.

Culture Tasting - Turkey

Моля да потвърдите вашето присъствие до 15 януари /сряда/ на andonov@startitsmart.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *