SIStory | Светозар Георгиев и Васил Терзиев, Telerik, a Progress company: Преди, по време и след придобиването на една компания. Какво всъщност се случва?

През ноември е студено и единственото, което искаме, e да си стоим на топло у дома. За един предприемач обаче няма значение сезонът и точно през този месец ние от Start It Smart удвояваме работата и ви предлагаме да вземете своята задължителна покана и да се насладите на ексклузивна двойна доза SIStory!

Poster2---SIStory---November

Лекторите

Двама от съоснователите на Telerik, a Progress company – Васил Терзиев и Светозар Георгиев, ще бъдат ноемврийските ни гост-лектори. Преди 13 години, заедно с още двама приятели – Бойко Яръмов и Христо Косев, те основават една от най-успешните глобални софтуерни компании, стартирали в България. Компанията създава водещи .NET решения, световноизвестни инструменти за потребителски интерфейс, иновативна система за управление на съдържанието и междуплатформено решение за разработка на мобилни приложения за всеки вид устройство и екран. Само за 13 години Telerik успя да си изгради общност от 1,7 млн. разработчици, а над 130 хил. клиенти в 100 хил. организации в 94 страни използват продуктите на компанията. През 2014 г. американската публична корпорация Progress придобива Telerik в една от най-големите сделки в българската корпоративна история за фирма, създадена и развита изцяло от българи. Това е и една от най-големите  софтуерни сделки в Централна и Източна Европа в историята.

Очакваме ви на 10ти ноември в аулата на СУ „Св. Климент Охридски“, където Васил и Светозар ще ни разкажат как един български стартъп се превърна в световен лидер на софтуерния пазар, какъв за тях е бил процесът на интеграция след продажбата на компанията и какво следва от тук нататък.

UPVenture Week

Събитието е част от UPVenture Week (02.11-08.11), по време на която ще празнуваме предприемачеството с конференции, работни срещи, работилници, нетуъркинг и много купони. За да разберете повече за събитието, посетете този линк: https://www.facebook.com/events/942363325809250/

Книгата, която трябва да прочетете!

Logo_VENEZ

Нашите партньори от издателство „Еднорог“ са спонсори на събитието. Те представят най-новата си книга „Една успешна идея е достатъчна“, която събира в себе си шестнайсет истории на безпрецедентен успех в света на технологичните иновации. Сборникът представлява своеобразно пътешествие из потайностите на Силициевата долина в компанията на имена като Илон Мъск, Шон Паркър, Еван Шпигел и много други гении на технологичната мисъл, които, стъпвайки върху раменете на велики предшественици, променят изцяло света, в който живеем.

Можете да прочетете откъс от книгата в блога ни – http://www.startitsmart.com/one-successful-idea-is-enough/ , както и да я закупите онлайн на този адрес – http://ednorog.com/products/product-28 и да се възползвате от 5% отстъпка с промокод IT5, специално предоставена за всички приятели на Start It Smart.

Дата:

10 ноември, 2015 /вторник/

Място:

Аулата на Софийски университет

Регистрация:

18:30

Начало:

19:00

 

One reply on “SIStory | Светозар Георгиев и Васил Терзиев, Telerik, a Progress company: Преди, по време и след придобиването на една компания. Какво всъщност се случва?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *