Startup Weekend Varna

Startup Weekend е сред най-популярните и работещи инициативи за стартиране на бизнес. Събития по този формат се провеждат всеки уикенд в различни точки на света – от Лос Анджелис до Пекин.

Startup Weekend Varna

От 31 май до 2 Юни, за пръв път във Варна ще се проведе събитието Startup Weekend Varna. Идеята е да се даде възможност на креативни, дейни и амбициозни хора с познания и идеи да намерят съмишленици и екип да започнат свой бизнес.

Може да участва всеки, който има идея или професионални познания в ИТ, маркетинг или друга бизнес сфера. Всеки сам си избира проект, по който да участва, както и екип и в рамките на 54 часа стартира реален бизнес. Всичко се осъществява на състезателен принцип, като жури от професионалисти, инвеститори и бизнес ангели оценяват постигнатите резултати. Това събитие предоставя изключителна възможност за създаване на контакти със специалисти от различни сфери.

Формата на мероприятието предполага по-голям интерес от представители на ИТ индустрията, затова и на първо място идеята на организаторите от NewBiz Club – Варна, Център за Изобретатели и Предприемачи – ЦИП, 158 ООД и OpenCoffee Varna е да се даде шанс на по-малки фирми и лица да покажат своите възможности и капацитет. Като за целта са подсигурени канали за финансиране на най-успешните бизнес проекти.

Startup Weekend Варна ще се състои на 31.05 – 02.06.2013г. в Grand Mall, Варна, като интерес за участие са подали студенти и професионалисти от цялата страна и чужбина.

Събитието е отворено за записване на страницата на varna.startupweekend.org, като броя на участниците е лимитиран до 125.

Билети за събитието ще намерите на страницата на събитието varna.startupweekend.org на цена 35 евро и 25 евро за ученици и студенти (промоционален код student).

Средствата събрани от билети се използват като награден фонд за най-добрите проекти.

Организаторите на събитието са подготвили и 10-седмичен обучителен курс по предприемачество за да подготвят младите предприемачи за срещата им с инвеститори. Курсът ще се провежда всеки Вторник от 18.30 в Grand Mall, Варна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *