Европейска нощ на учените 2015

В чест на „Европейска нощ на учените 2015“, Start It Smart организира успоредно три събития в София, Пловдив и Бургас на 25ти септември.

Събитията са част от Проект K-TRIO 2 “Учените в триъгълника на знания”, чиято основа цел е да подобри възприемането на учените от обществото като даде възможност на всички участници да открият “човешкото лице” на науката, както и да се запознаят с приноса на науката за подобряване на живота.

Проектът K-TRIO 2 за Европейска нощ на учените се финансира от Европейската комисия по дейностите Мария Склодовска-Кюри на програма „Хоризонт 2020”.

2015.09.25 - European Researchers Night 2015 - Sofia - Poster

На събитието, организирано от Start It Smart във Вивакол Артхол, гр. София, ще чуете презентацията на Георги Шарков, който ще ни разкаже доста интересни истории от първа ръка за искуствен интелект, роботика, научни излседвания и иновации. Също така ще имате възможност да чуете кратки презентации на иновативни и технологични стартъпи от предприемаческата екосистема в България. Засега потвърдилите екипи са:

– Melissa Climate
– CarLungs
– Make Bulgaria
– Dronamics

Събитието ще завърши с коктейл, на който са поканени, както всички участници от него, така и аудиторията, която присъства.

Повече за лектора:

Georgi SharkovГеорги Шарков е завършил математика в Софийски университет, специализация компютърни науки, дисертация в областта „Изкуствен интелект”, приложни изследвания в областите генетика, биофизика и термография (Белгия), архитектури за корпоративни ИС. От 1994 година ръководи екипи и международни проекти за разработване на софтуерни системи в областта на финанси и банкиране, е-business, онлайн търговия, B2B пазари и борси. От 2003г. е директор на регионалния център на Европейския софтуерен институт.

Г-н Шарков е Инструктор в сферата на SPI (Software Process Improvement), управление на качеството и CMMI (Capability Maturity Model Integration, SEI, USA), акредитиран одитор по ITMark (ESI, покриващ информационна сигурност, бизнес зрялост и качество на процесите в ИТ фирми) и участник в програмата за внедряване на RMM (Resilience Management Model, CERT-SEI) – модел за сигурност и устойчивост на бизнеса.

 

Полезни линкове към останалите събития от проекта:
Програмата
http://www.britishcouncil.bg/researchers

Рекламно видео

 

One reply on “Европейска нощ на учените 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *