Ради Стамболов: “Нещо е интересно, защото е нестандартно”

В последното за 2014г. събитие от поредицата SIStory (Successful Inspirational Story), Ради Стамболов, магнетичният член на журито на първото българско кулинарно състезание “Lord of the chefs” , вдъхнови аудиторията с житейската си история, сладките поуки и богатият си опит. Както сподели: „ние не правим торти за публиката, ние правим публика за тортите!“, така и от случайно събрани хора на едно събитие, той създаде единомислеща и чувстваща публика, която с наслада вкусваше от неговите съвети.

IMG_0709

Забъркавайки на сцената вкусен сладолед с течен азот, той започна разказът от периода, в който е бил стажант в хотел “Шератон”, продължи с всички трудни моменти по пътя му към създаване на собствен бизнес, сподели какво му е коствало да опровергае скептицизма и на пук да направи това което иска и завърши с  поуките от поетите рискове да запази себе си и визията си, защото за него “да направиш компромис с продукта си, е да направиш компромис със себе си”.

Непрестанния му стремеж към усъвършенстване, всеотдайната му натура и любопитството му  към непознатото, са малка част от качествата му които го правят един от най-успешните предприемачи в сферата на кулинарното изкуство. Той казва, че „желанието да даваш най-доброто от себе си и да бъдеш най-добрия, трябва да води хората към успехът“. Натрупаните знания и опит в обслужването на разнородни клиенти, вдъхват кураж и вяра в собствените му възможности и стимул за приемането на нови предизвикателства. Това и влечението му към иновативните технологии, представят на света творения като: хайвер от бира, хляб замесен в пералня, интерактивна торта с вграден таблет, бонбони с QR код, шоколодаво суши и безкрайно много други предизвикващи сетивата изкушения.  Принципът му да вдъхва живот на това, което вижда във въображението си, ни кара не само да мислим, но и да действаме извън кутията! Това разкрива и най-силният му мотиватор – желанието да бъде пръв, да е направил нещо преди другите да са се сетили, че дори е възможно.

IMG_0713IMG_0693

 

 

 

 

 

 

 

 

Определящ се като смел мечтател, но и успешен реализатор, който има щастието да е постигнал и най-съкровените си желания, Ради споделя, че ключът към сбъдването на мечтите и тайната за пълноценен живот е: „Не правете нещо защото трябва да се прави! Правете го защото ви е страст и ви изпълва вътрешно!“. Това е начинът на запленяване с вашата необуздана нужда да правите още и повече, и следвайки пътя на сърцето си, то неизменно ще ви срещне с „луди като вас, които да повярват в идеите ви и да инвестират в тях“. Също осъзнал, че всичко е по-хубаво когато е споделено, майстор-готвачът разкрива, че няма по-добри партньори от хората които са близко до вас, които вярват във вас и са спечелили вашето доверие. Това е и една от неговите поуки за стабилен и устойчив бизнес – „съмишлениците са нужните и правилните партньори“.

След като осъзнахме страстта си, вдъхновихме се да създадем публика за нея и се доверихме на правилните партньори и инвеститори, ни остава да продължим да експериментираме не само със самите себе си, но и с разбиранията на заобикалящите ни, защото  „да видиш, невидимото“ отключва цял един нов свят на нестандартното. Планетата не спира да се върти, сезоните да се менят и света да се развива, и с това ни се отварят нови и нови прозорци, през които да погледнем, за да открием вдъхновението. Каквото и да е то и накъдето и да ни отведе, Ради ни поучава, че „най-важното нещо е да запазите качеството във времето!“

Снимки и презентация от събитието:

IMG_0615

 

 

 

 

 

Видеа от лекцията:


 

2 replies on “Ради Стамболов: “Нещо е интересно, защото е нестандартно”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *