Start It Smart | Plovdiv: Интервю

Благодарение на проекта ни Start It Smart | Social Franchise, семейството ни на първи декември се разрастна и официално открихме локалния смарт клуб на Пловдив. Оценяваме амбициозния, млад и талантлив екип за желанието да подпомогнат развитието на предприемаческата екосистема в градът на тепетата и за да ги опознаете по-добре, ви представяме отговорите от интервюто им:

Разкажете малко повече за мотивацията ви и причините да основете Start It Smart във вашия град:

Като втория по големина град в България, Пловдив е място пълно с хора с идеи, място където има огромна нужда от създаването, развиването и поддържането на предприемаческа екосистема.

Тук почвата за създаване на такова мислене и хора е изключително добра с оглед на многото реномирани университети, добрия стандарт на живот и добра администрация в лицето на Община Пловдив.

Представете накратко тримата основатели:

Георги Ангелов или Angeloff както е познат в IT сферата е уеб дизайнер с дългогодишен опит в създаването на уеб сайтове, както за клиенти, така и развитието на собствени проекти. На 24 години успява да създаде и да продаде най-големия сайт за запознанства в България. В момента има собствено студио за уеб дизайн, както и наскоро стартира нов личен проект в сферата на туризма, съучредител е на пловдивския хакерспейс Hackafe, съорганизарор на Startup Weekend Plovdiv 2012, а сега, като логично продължение ще развива мрежата на Start It Smart в родния си град.

Стоян Найденов е съосновател на софтуерна компания за мобилни приложения. Той стартира първия си бизнес едва на двадесет годишна възраст. В последствие създава няколко софтуерни продукта, които допринасят за неговия опит в изграждането на екипи и управлението им. През 2013 г. е организатор и водещ на Startup Weekend Plovdiv. Стоян има визия за изместване на българския бизнес фокус от аутсорсинг към създаване на иновативни софтуерни продукти..

Иван Джеферов е програмист по професия. Занимава се като участник и организатор на различни общности. Има интерес към предприемачество, бизнес и личностно развитие. Съ-основател на софтуерна компания – Touch Awesome, която се занимава с мобилни приложения, първият за Пловдив ко-уъркинг спейс – Печатницата и хакерската общност Хакафе.

Какви са плановете ви за развитие на организацията във вашия град? Какво искате да се случи с нея? Как си представяте бъдещето?  Какво да очакваме през 2015та година във вашия град?

Плановете ни са да създаваме и развиваме мрежа от млади, креативни личности. Хора, които искат да създават стойност както за себе си, така и за околните.

Желанието ни е да проведем редица успешни събития с предприемачака насоченост, на които да участват хора с желание за работа и развитие. Точно те са нашата таргет група.

Бъдещето е изпълнено с много работа и надяваме се да сме полезни на по-младите, и не само, в които да засеем идеята, за това, че от тях зависи бъдещето.

Кажете как хората, които искат да се включват в организацията да ви открият?  Какви хора търсите?

Търсим хора, съмишленици, хора с желание и енергия, които са готови да отделят от времето си, тази организация, мрежа, екосистема, да се развива с устойчиви темпове.

Всеки, които има желание да стане част от нашата мрежа може да го направи, като се свърже с нас на следните имейли:

g.angelov@plovdiv.startitsmart.com
i.djeferov@plovdiv.startitsmart.com
s.naydenov@plovdiv.startitsmart.com

Споделете вашето мото/споделете нещо вдъхновяващо като мисъл или цел/кажете нещо на читателите ни:      

Честно казано не сме мислили все още по тази тема, но определено ще е в този ред на мисли: “Ние действаме!”

Start It Smart | Plovdiv: Интервю

Научете повече за новите лица на Start IT Smart на http://www.startitsmart.com/about/team/team-plovdiv/
За да следите дейността им – харесайте фейсбук страницата: 
https://www.facebook.com/plovdiv.startitsmart
LinkedIn профил: 
https://www.linkedin.com/company/start-it-smart-plovdiv
Twitter профил: 
https://twitter.com/SISplovdiv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *