3Challenge – Seed: три горещи стартиращи бизнеса…+1

Три иновативни стартиращи бизнеса спечелиха във втория етап (Seed) от турнира за предприемачество 3Challenge. Start It Smart подари на още един обещаващ екип възможността да почерпи от опита на успелите български предприемачи в нашата менторска програма. На есен (с… 🙂 ) ще чуем за успехите на проектите в следващия етап от състезанието (Grow), където ще бъде избран и победителят в четвъртия сезон на 3Challenge!

Seed-Season-4


На 23 юни 2013 г. в betahaus | sofia се проведе вторият етап (Seed), от четвъртия сезон на турнира за иновативни бизнес идеи 3Challenge. Събитието се организира от клуба по предприемачество Start It Smart, като този път беше под надслов „За да повярваш в своята бизнес идея, трябва да стартираш” (“You have to seed it to believe it!”). Събитието се организира със специалната подкрепа на SuperHosting.BG и Telerik.

Публиката имаше възможността да чуе за напредъка на 6 от 7-те екипа спечелили първия етап на турнира (Idea) три месеца по-рано. Към тях се присъединиха и 3 нови отбора на напреднал етап (Seed)  в развитието на своята идея. Всеки от екипите трябваше да защити правото си да продължи в турнира пред журито от опитни предприемачи и инвеститори,  в състав:

–          Георги Шарков (Изпълнителен директор на ESI Center)

–          Крум Хаджигеоргиев (CEO на Melon)

–          Александър Ковачев (Изпълнителен директор на Red Devil Catering)

–          Румен Илиев (Партньор в LauncHub)

–          Ивайло Симов (Съосновател на Eleven)

Основните критериите за оценка, по които се водеше журито в своя избор бяха четири: сформиран екип; ясна визия; разработен бизнес модел и напредък в развитието на проекта. Така от всички общо 9 презентирали екипа, бяха избрани три, които продължават към финалния етап на турнира Grow. Ето ги и тях:

Testingagents.com – платформа, която дава възможност на собствениците на уебсайтове да получават обратна връзка от реални потребители. Специално наети представители на съответната таргет група  („тест агенти”) биват записвани докато разглеждат, коментират и дават предложения за подобрение на различните страници.

Social365 –  корпоративна интранет социална платформа, която прави вътрешните комуникационни системи на големите компании по-ангажиращи и съответстващи на комуникационните навици на техните млади служители. Или накратко – корпоративен фейсбук, който се нагажда според нуждите на конкретната организация.

e-law.bg – платформа, позволяваща на всеки лесно и навременно да получи отговор на всякакви правни въпроси и консултации от практикуващи адвокати. Адвокатите от своя страна получават още един канал за комуникация и достигане до по-голям набор от клиенти.

1053225_619919338020009_1831596226_o

Ето какво спечелиха те:

Този път екипът на Start It Smart реши да подари достъп до най-голямата награда от състезанието – менторската програма на 3Challenge – на още един интересен екип:

Proofable.co.uk – платформа за редактиране на текстове (proofreading), която в момента привлича множество международни студенти от великобританските университети. Proofable ще позволи на английски редактори на свободна практика да достигат по-лесно до своите клиенти и да наддават, за да ги привлекат.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Nr_gnaWz22g&w=460&h=260]

Трите горещи стартиращи бизнеса-победители имат точно три месеца до следващия етап на състезанието 3Challenge (Grow), който ще се състои през септември 2013г. Пожелаваме на тях и на всички участници в 3Challenge Seed, сезон 4, попътен „бриз”, бързо учене и много продажби това лято!

*Ако искате да подкрепите нас и нашите екипи, запишете се за бюлетина на Start It Smart горе вдясно! Така ще бъдете винаги в течение за най-интересното около 3Challenge и най-горещите събития в българската предприемаческа екосистема!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *