Саша Безуханова: “Светът, в който живеем е специален”

Октомврийското издание на SIStory  (Successful Inspirational Story) премина през призмата на една мечтателка с предприемачески дух, а именно Саша Безуханова.

 

 

„Мечтите, които реализираме ни дават кураж да вярваме в свободата”, бяха едни от първите думи на основателката на MoveBG. „Нямахме опит, но знаехме как” – продължи да разказва историята си г-жа Безуханова.

С днешна дата зад себе си тя има 20-годишен управленски опит в Хюлет-Пакард (HP) – като през годините е заемала различни мениджърски позиции. „Светът, в който живеем е специален, има нови аксиоми, а основната причина е интернет.”категорична бе носителката на наградата“ Дигитална жена на Европа“ за 2013. В това вярват още от самото начало тя и нейните съмишленици. Именно водещата й роля за привличане на стратегическа инвестиция в HP, осигурява работа на 5000 висококвалифицирани специалисти и позиционира България на световната инвестиционна карта. „В България предприемачеството е още в тийнейджърска възраст, но въпреки това е с много добри резултати.“, сподели с аудиторията г-жа Безуханова, която е избрала именно него не само като професия, а и като философия на живот. Според нея съвсем скоро родината ни ще спре да бъде “донор” и тук в България ще идват и ще се задържат много таланти. Думите й са подкрепени и от проучване, направено само преди 2 седмици. Според него българската територия заема 1-во място като аутсорс дестинация в Европейския съюз. А какво ли ни очаква по-натам – сами ще видим… 🙂

Ако искате да получавате повече информация за събитията, които организираме, както и за програмата Start It Smart | Pre-Accelerator, абонирайте се ТУК!

 

Снимки и презентация:

 

Видеа от лекцията:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *